Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/98657
Type of publication: Straipsnis mokslo-populiarinimo leidinyje / Article in popular science editions (S6)
Field of Science: Energetika ir termoinžinerija / Energetics and thermal engineering (T006)
Author(s): Norbutas, Mantas;Čiplienė, Aušra
Title: Žolinių augalų biomasės kokybės išsaugojimas anaerobinėmis sąlygomis
Other Title: Maintaining biomass quality of herbal plants in anaerobic conditions
Is part of: Agroinžinerija ir energetika : VDU Žemės ūkio inžinerijos fakulteto mokslo populiarinimo žurnalas. , 2019, Nr. 24
Extent: p. 56-60
Date: 2019
Abstract: Šienainis, galvijų laikytojams yra vienas iš pagrindinių pašarų. Tvartiniu laikotarpiu didžiąją raciono dalį sudaro šienainis. Nuo pašaro kokybės priklauso ne tik pagamintos produkcijos kiekis, bet ir mėsos, pieno savybės bei sudėtis. Siekiant užtikrinti aukštą siloso kokybę labai svarbu laiku nupjauti žolę, tinkamai paruošti ir teisingai jį sandėliuoti. Darbo tikslas – Ištirti žolinės augalinės biomasės kokybės pokyčius ritiniuose laikymo metu. Tyrimų metu buvo nustatyta, kad šienainio energetinės vertės nuostolių priklausomybė nuo sausųjų medžiagų nuostolių patiriamų laikymo metu. Tyrimais nustatyta, kad šienainio laikymo metu didėjant sausųjų medžiagų nuostoliams, šienainio energetinė vertė mažėja pagal antro laipsnio polinomą. Per visą šienainio laikymo laikotarpį (6 mėn.) jame esančių maistinių medžiagų kiekis sumažėjo 34,86 %, o šienainio energetinė vertė sumažėjo 1,4 karto nuo 7,98 MJ kg -1 iki 5,63 MJ kg -1
Hedgehog is one of the main feeds for cattle keepers. During the boom period, most of the ration consists of hay. The quality of the feed depends not only on the quantity of produce produced, but also on the characteristics and composition of the meat, milk. In order to ensure high quality silage it is very important to cut the grass in time, to prepare it properly and to store it correctly. Work objective to investigate changes in the quality of herbaceous plant biomass in the coils during storage. Research has shown that the loss of hay's energy value is dependent on the loss of dry matter during storage. Research has shown that the haystack's energy value decreases according to the second degree polynomial, as the dry matter loss increases with the haystack. During the whole hay period (6 months), the amount of nutrients contained therein decreased by 34,86%, and the energy value of the hay fever decreased by 1,4 times from 7,98 MJ kg-1 to 5,63 MJ kg-1
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/98657
Affiliation(s): Proj. Nr. CPB-20-1 (K. Venslauskas)
Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Žemės ūkio inžinerijos fakultetas
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml5.77 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Page view(s)

48
checked on Mar 31, 2020

Download(s)

12
checked on Mar 31, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.