Augalinių maisto žaliavų kokybė ir sauga

Magistro studijos
Žemės ūkio mokslai
Augalinių maisto žaliavų kokybė ir sauga

Programos pristatymas

„Augalinių maisto žaliavų kokybė ir sauga“ programos tikslas – parengti augalinių maisto žaliavų kokybės ir saugos srities profesionalą, gebantį mokslines žinias pritaikyti profesinėje veikloje, sprendžiant problemas, susijusias su žmonių aprūpinimu kokybišku, saugiu, vartotojų poreikius atitinkančiu maistu nuolat kintančiuose žemės ir maisto ūkio sektoriuose, ugdyti sąmoningo vartojimo požiūrį, prisidedant prie maisto švaistymo prevencijos bei tvarios maisto gamybos grandinės kūrimo. Tai studijos, skirtos ateities lyderiams, pasiruošusiems spręsti globalius maisto saugos ir kokybės iššūkius ir kurti inovatyvius sprendimus sveikesnei bei saugesnei visuomenei.

Raktiniai žodžiai

#maistožaliavųkokybė #maistožaliavųsauga #kokybėsvaldymas #inovacijos #verslas #maistošvaistymas #klimatokaita #sveikataipalankusmaistas #maistomokslas #moksliniaityrimai

main studijos image

Magistrantūros studijų metu įgytas maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymo žinias sėkmingai taikau profesinėje veikloje. Tik suvokus visą maisto gamybos kelią galima profesionaliai spręsti maisto kokybės ir saugos problemas, nedarant žalos žmonėms ar juos supančiai aplinkai.

Vaida Stroputė, studentė, UAB „Baltic egg production“ vyresnioji laborantė

main studijos image

Studijų metai – svarbus laikotarpis gyvenime, leidęs ne tik įgyti žinių apie augalines maisto žaliavas, bet ir visapusiškai tobulėti kaip būsimai savo srities specialistei. Esu dėkinga už sutiktus bendraminčius bei suteiktas galimybes gerinti savo organizacinius ir komunikacinius įgūdžius komandoje.

Akvilė Sapronaitė, studentė, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė-valstybinė maisto produktų inspektorė

main studijos image

Maistas yra išteklius, galintis prisidėti sprendžiant aštriausias pasaulio problemas – klimato kaitos, aplinkos užterštumo, maisto švaistymo ir bado. Absolventai, baigę Augalinių maisto žaliavų kokybės ir saugos magistrantūros studijas galės reikšmingai prisidėti prie šių problemų sprendimo!

Doc. dr. Nijolė Vaitkevičienė, programos dėstytoja

Partneriai

main studijos image main studijos image main studijos image

Su partneriais glaudžiai bendradarbiaujama organizuojant meistriškumo pamokas, mokomąsias praktikas, projektines veiklas, edukacinius renginius. Partneriai prisideda prie studijų kokybės gerinimo, siūlo praktinio pritaikomumo baigiamųjų darbų temas, konsultuoja karjeros klausimais, kuria darbo vietas.

Studijų programos planas

Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Augalinių maisto žaliavų chemija [AMZKS5002] Aurelija Paulauskienė 6
Mokslinio tyrimo planavimas ir analizė [AMZKS5005] Aušra Marcinkevičienė 5
Augalinių žaliavų cheminė sauga [AMZKS5007] Elvyra Jarienė 6
Iš viso:
17
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Augalinių maisto žaliavų kokybės ir saugos valdymas [AMZKS5003] Jurgita Kulaitienė 7
Augalinių maisto žaliavų kokybės vertinimo metodai [AMZKS5006] Živilė Tarasevičienė 6
Žiedinė ekonomika maisto sistemose [AMZKS5011] Vladzė Vitunskienė 6
Iš viso:
19
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Agroekosistemos ir augalininkystės produkcijos kokybė [AMZKS5001] Rimantas Velička 7
Mikrobiologinė augalinių maisto žaliavų tarša ir toksinai [AMZKS5008] Skaidrė Supronienė 6
Pasirenkami dalykai I
Maistiniai alergenai [AMZKS6005] Elvyra Jarienė 6
Organinių junginių biodegradacija [AMZKS6007] Valdas Paulauskas 6
Augalų genetinės įvairovės didinimas biotechnologiniais metodais [AMZKS6002] Aušra Blinstrubienė 6
Nauji augalinės kilmės maisto produktai [AMZKS6006] Elvyra Jarienė 6
Karjeros valdymo modeliavimas [AMZKS5004] Asta Raupelienė 6
Maisto etika [AMZKS6010] Jurgita Kulaitienė 6
Iš viso:
19
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Žmogaus ekologija ir aplinkos epidemiologija [AMZKS5009] Virginija Dulskienė 5
Entreprenerystė ir inovacijos [AMZKS5012] Rolandas Drejeris 6
Pasirenkami dalykai I
Maistiniai alergenai [AMZKS6005] Elvyra Jarienė 6
Augalų genetinės įvairovės didinimas biotechnologiniais metodais [AMZKS6002] Aušra Blinstrubienė 6
Nauji augalinės kilmės maisto produktai [AMZKS6006] Elvyra Jarienė 6
Organinių junginių biodegradacija [AMZKS6007] Valdas Paulauskas 6
Karjeros valdymo modeliavimas [AMZKS5004] Asta Raupelienė 6
Maisto etika [AMZKS6010] Jurgita Kulaitienė 6
Iš viso:
17
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Vartotojų teisė ir švietimas [AMZKS6001] Jurgita Kulaitienė 6
Inovatyvus maisto produktų ir agro-maisto atliekų perdirbimas [AMZKS5013] Živilė Tarasevičienė 6
Pasirenkami dalykai I
Nauji augalinės kilmės maisto produktai [AMZKS6006] Elvyra Jarienė 6
Maistiniai alergenai [AMZKS6005] Elvyra Jarienė 6
Organinių junginių biodegradacija [AMZKS6007] Valdas Paulauskas 6
Augalų genetinės įvairovės didinimas biotechnologiniais metodais [AMZKS6002] Aušra Blinstrubienė 6
Karjeros valdymo modeliavimas [AMZKS5004] Asta Raupelienė 6
Maisto etika [AMZKS6010] Jurgita Kulaitienė 6
Iš viso:
18
Pavadinimas Dėstytoja / dėstytojas Kreditai
Magistro baigiamasis darbas [BENMAMZ01] Elvyra Jarienė 30
Iš viso:
30