Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/79734
Type of publication: Straipsnis kitose duomenų bazėse / Article in other databases (S4)
Field of Science: Energetika ir termoinžinerija / Energetics and thermal engineering (T006)
Author(s): Navickas, Kęstutis;Župerka, Vidmantas;Venslauskas, Kęstutis;Kryževičienė, Aldona
Title: Energijos sąnaudos biomasei išauginti ir paruošti biodujų gamybai
Other Title: Energy input for cultivation and preparation of biomass for biogas production
Is part of: Žemės ūkio inžinerija. , Nr. 38(3) (2006)
Extent: p. 51-58
Date: 2006
Keywords: Augalų biomasė;Biodujos;Energijos sąnaudos;Perennial grasses;Biogas;Energy input
Abstract: Pateikti augalų biomasės, skirtos biodujoms gaminti, energijos sąnaudų tyrimai. Tyrimui pasirinktos varpinės daugiametės žolės ir jų mišiniai su ankštinėmis žolėmis. Darbe nustatytos energijos sąnaudos, reikalingos žolynams įrengti ir palaikyti, žolių pjūčiai, žolėms paruošti ir transportuoti į biodujų jėgainę. Atliktas energijos sąnaudų palyginimas laikant skirtingas žolių biomasės paruošimo technologijas ir žolių rūšis. Bendrosios energijos sąnaudos žolynams įrengti ir palaikyti siekia 740-770 MJ/ha, priklausomai nuo naudojamų žolių rūšies. Žolėms pjauti sunaudojama 525 MJ/ha iki 1155 MJ/ha, biomasei džiūti - 1760 MJ/ha, o transportuoti - nuo 1940 MJ/ha iki 2190 MJ/ha tiesioginės ir netiesioginės energijos. Grynųjų varpinių žolių biomasei gaminti sunaudojama 10,1-13,7 GJ/ha, o jų mišinių su ankštinėmis žolėmis 6,8-10,5 GJ/ha, priklausomai nuo pasirinktos ruošimo technologijos
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/79734
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml7.69 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record

Page view(s)

42
checked on Jan 6, 2020

Download(s)

6
checked on Jan 6, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.