Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/78907
Type of publication: Straipsnis kitose duomenų bazėse / Article in other databases (S4)
Field of Science: Agronomija / Agronomy (A001)
Author(s): Paulauskienė, Aurelija;Danilčenko, Honorata;Rutkovienė, Vida;Kulaitienė, Jurgita
Title: The influence of various fertilizers on elektrochemical properties of pumpkin fruits
Is part of: Sodininkystė ir daržininkystė. , T. 24 (3) (2005)
Extent: p. 78-86
Date: 2005
Keywords: Askorbo rūgštis;Bendrasis cukrus;Biocheminė sudėtis;Elektrocheminės savybės;Sausosios medžiagos
Abstract: Darbo tikslas ‑ ištirti moliūgų cheminę sudėtį, elektrochemines savybes ir nustatyti trąšų įtaką šiems veiksniams. 2003-2004 m. LŽŪU pomologiniame sode auginti moliūgai tręšti skirtingomis trąšomis: 1 – kontrolinis variantas ‑ be trąšų, 2 – humatinės - 30 l ha-1, 3 – Kemira“ ‑ 500 kg ha-1, 4 – kompostas ‑ 40 t ha-1, 5 – „Kemira“ + humatinės ‑ 500 kg ha-1 + 30 l ha-1. Standartiniais metodais, nustatyta moliūgų biocheminė sudėtis ir elektrocheminės savybės. Elektrocheminiai parametrai ir matuoti šviežių vaisių homogenizuotuose pavyzdžiuose. P vertė (kaip jungtinis pH, redokso potencialo ir elektrocheminio laidumo kriterijus) taikyta moliūgų kokybei nustatyti. Ištirta, kad moliūguose susikaupė nuo 5,50 iki 13,96% sausųjų medžiagų, 2,29-10,03 mg 100 g-1 askorbo rūgšties, 4,56-17,47% bendrojo cukraus. Daugiausia sausųjų medžiagų, vitamino C ir bendrojo cukraus rasta Kroška moliūguose, atitinkamai 12,25%, 6,33 mg 100 g)1 ir 14,29%. Mažiausios P vertės, rodančios geriausią kokybę, buvo Kroška moliūgų. Šie moliūgai labiausiai tinka valgyti žali. Geriausi biocheminiai ir elektrocheminiai Kroška moliūgų rodikliai gauti patręšus kompostu bei “Kemira” ir humatinių trąšų mišiniu. Kitų veislių moliūgų biocheminės ir elektrocheminės savybės sutapo ne visais atvejais
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/78907
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml8.2 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record

Page view(s)

40
checked on Nov 3, 2019

Download(s)

6
checked on Nov 3, 2019

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.