Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/78773
Type of publication: Straipsnis kitose duomenų bazėse / Article in other databases (S4)
Field of Science: Medicina / Medicine (M001)
Author(s): Staugaitis, Gediminas;Viškelis, Pranas
Title: Azoto, fosforo, kalio, kalcio ir magnio kiekiai įvairiomis azoto normomis tręštų pekinių kopūstų gūžėse ir augalų liekanose
Is part of: Sodininkystė ir daržininkystė. , T. 24 (1) (2005)
Extent: p. 98-105
Date: 2005
Keywords: Azotas;Azoto normos;Fosforas;Kalcis;Kalis;Magnis;Pekininiai kopūstai
Abstract: 2000-2002 m. Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės institute tirti makroelementų – azoto, fosforo, kalio, kalcio ir magnio – kiekiai įvairiomis azoto normomis tręštų pekininių kopūstų gūžėse ir augalų liekanose. Nustatyta, jog pekininių kopūstų sausojoje medžiagoje vidutiniškai yra 3,87% azoto (N), 0,67% fosforo (P), 4,40% kalio (K), 0,82% kalcio (Ca), 0,20% magnio (Mg). Maisto medžiagų kiekiui augaluose klimato sąlygos ir azoto trąšos turėjo nevienodą įtaką: azoto kiekiui didesnės įtakos turėjo azoto trąšos, o fosforo, kalio, kalcio, magnio kiekiui – klimato sąlygos. 135 kg ha-1 (v.m.) azoto norma pekininiams kopūstams buvo optimali, nes nuo didesnių normų gūžių derlius nedidėjo. Patręšus šia norma gauta, 76,6 t ha-1 augalų masės, iš kurios 44 t ha-1 sudarė gūžių derlius. Šiai masei išauginti augalai sunaudojo 170 kg ha-1 azoto (N), 70 kg ha-1 fosforo (P2O5), 240 kg ha-1 kalio (K2O), 37 kg ha-1 kalcio (Ca) ir 9,5 kg ha-1 magnio (Mg)
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/78773
Affiliation(s): Vytauto Didžiojo universitetas
Žemės ūkio akademija
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml6.42 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Page view(s)

60
checked on Jun 2, 2020

Download(s)

10
checked on Jun 2, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.