Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/48943
Type of publication: Straipsnis kituose recenzuojamuose leidiniuose / Article in other peer-reviewed editions (S5)
Field of Science: Botanika / Botany (N013)
Author(s): Bernatonienė, Jurga;Ragažinskienė, Ona;Bernatonienė, Rūta;Ivanauskas, Liudas
Title: Ežiuocito tinktūros gamybos technologija ir analizė
Other Title: Production technology and analysis of Echinocit tincture
Is part of: Biomedicina. Kaunas : Sveikatingumo ir medicinos centras., 2002, t. 2, nr. 2
Extent: p. 153-156
Date: 2002
Keywords: Ežiuolė, rausvažiedė;Vaisiai, erškėčių;Galeniniai preparatai;Fitofarmakoterapija;Technology, pharmaceutical;Plants, medicinal
Abstract: Šio darbo tikslas – iš rausvažiedžių ežiuolių žolės ir erškėčių vaisių paruošti etanolinės ištraukos gamybos technologiją, parinkti analizės metodus, nustatyti ištraukos stabilumą; pagamintai ištraukai suteikti pavadinimą; parengti ir patvirtinti farmakopėjos straipsnį. Eksperimentiniais tyrimais nustatyta, kad optimali etanolio koncentracija – 50 tūrio proc., rausvažiedžių ežiuolių žolės dalelių dydis – 2–4 mm, erškėčių vaisių – 0,5–1 mm, gamybos būdas – perkoliacija, ekstrakto ištekėjimo iš perkoliatoriaus greitis – 0,2 ml/min., brinkimo laikas – 6 valandos. Tinktūra standartizuota pagal cikoro rūgšties, askorbo rūgšties ir raugų kiekius, sausą likutį, santykinį tankį, lūžio rodiklį, etanolio koncentraciją. Atliktos kokybės reakcijos: raugams – su geležies amonio sulfato tirpalu (žalia spalva); askorbo rūgščiai – su vario tartrato reagentu (raudonos spalvos nuosėdos) ir su sidabro nitrato tirpalu (pilkos spalvos nuosėdos); hidroksicinamono rūgštys nustatytos spektrofotometriškai matuojant tinktūros tirpalo[...]
Internet: https://hdl.handle.net/20.500.12259/48943
Affiliation(s): Kauno medicinos universitetas
Vytauto Didžiojo universitetas
Appears in Collections:Universiteto mokslo publikacijos / University Research Publications

Files in This Item:
marc.xml8.85 kBXMLView/Open

MARC21 XML metadata

Show full item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Page view(s)

162
checked on Sep 9, 2020

Download(s)

16
checked on Sep 9, 2020

Google ScholarTM

Check


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.