Stambiauogės (Vaccinium macrocarpon) ir paprastosios (Vaccinium oxycoccus) spanguolės uogų biologiškai aktyvios medžiagos ir etanolinių ekstraktų ypatybės
Author | Affiliation | |
---|---|---|
LT | ||
LT | ||
Jasutienė, Ina | ||
Date |
---|
2009 |
Palyginta 21 paprastosios spanguolės klonai ir 4 stambiauogės spanguolės veislės. Nustatytas bendras fenolinių junginių, antocianinų kiekis. Įvertintas antioksidacinis aktyvumas DPPH* radikalinio sujungimo testu ir antimikrobinės savybės difuzijos į agarą metodu. Paprastosios spanguolės uogose vidutinis fenolinių junginių kiekis buvo 363,98+84,31mg/100 g uogų, tačiau įvairiuose mėginiuose jis buvo plačiose ribose - nuo 498,23 iki 224,13 mg/100g uogų.[...].
The 21 clones of European cranberry and 4 varieties of American cranberry were compared. Amount of total phenolic compounds and anthocyanins were determined. Radical scavenging activity was evaluated by the DPPH* test, the antimicrobial properties were evaluated by the agar well diffusion method. European cranberries contained on average 363.98+84.31mg/100 phenolic compounds, but it varied in large range - from 498.23 to 224.13mg/100g.[...].