Please use this identifier to cite or link to this item:https://hdl.handle.net/20.500.12259/107299
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorRamaškevičienė, Asta-
dc.contributor.authorVilkaitis, Tautvydas-
dc.date.accessioned2020-06-08T10:34:51Z-
dc.date.available2020-06-08T10:34:51Z-
dc.date.issued2020-06-19-
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12259/107299-
dc.description.abstractLauko bandymas buvo atliktas 2019 m. Vilkaviškio rajone, Vištyčio miestelyje, dirvožemis buvo durpžemis. Bandymo objektas – bulvės ir biologiniai preparatai. Bandymo tikslas – ištirti biologinių preparatų įtaką bulvių derlingumui ir kokybei. Uždaviniai: Nustatyti biologinių preparatų įtaką bulvių derlingumui. Nustatyti biologinių preparatų įtaką bulvių kokybiniams parametrams: vitamino C kiekiui, krakmolo kiekiui, sausosioms medžiagoms. Bandymo metodai – Askorbo rūgšties (vitamino C) kiekis – Murri titrimetriniu metodu. Krakmolo kiekis nustatytas poliarimetriniu metodu. Sausų medžiagų kiekis – džiovinimo būdu. Bandymo duomenys statistiškai apdoroti „Microsoft Office Excel“ programa, buvo apskaičiuoti bandymo duomenų standartiniai nuokrypiai. Bandymo rezultatai: Naudoti biologiniai preparatai esmingai didino stambių ir smulkių bulvių skaičių kere. Panaudojus Bactolive Tuber bendras bulvių skaičius kere buvo 47proc. didesnis nei kontrolėje. Naudotas biologinis preparatas Bactoforce esmingai didino bulvių gumbų diametrą. Naudoti biologiniai preparatai esminės įtakos bulvių derlingumui neturėjo, tačiau pastebima didėjimo tendencija. Ištirtiems bulvių kokybiniams parametrams biologiniai preparatai esminių skirtumų neturėjo, tačiau nustatytas vitamino C ir sausųjų medžiagų didėjimas.lt
dc.description.abstractThe field test was performed in Vilkaviškis district, Vištytis town in 2019. A layer of earth was peat soil. Test object – potatoes and biological preparations. Purpose of testing – to study the influence of biological preparations on potato yield and quality. Tasks: to determine the influence of biological preparations on potato yield. To determine the influence of biological preparations on qualitative parameters of potatoes: vitamin C content, starch content, dry matter. Testing methods – the leaf area of potato was determined with a WinDIAS device. Ascorbic acid (vitamin c) content was determined with Murri titrimetric method. The starch content was determined by the poliarimetric method. Dry matter content – by drying. The data of testing was statistically processed in Microsoft Office Excel and the standard deviations of the testing were calculated. Testing results: biological preparations significantly increased the number of large and small potatoes in the stalk. The total number of potato tubers was 47% higher than in control sample after using Bactolive Tuber. Biological preparation Bactoforce significantly increased the diameter of the potato tubers. Biological preparations did not have a notable effect on potato yield but an upward trend was observed. There were no important differences in the quality parameters of potatoes between the biological preparations but an increase in vitamin C and dry matter was established.en
dc.description.sponsorshipAgronomijos fakultetaslt
dc.description.sponsorshipŽemės ūkio ir maisto mokslų institutaslt
dc.format.extent28 p.-
dc.language.isoltlt
dc.rightsETD darbas prieinamas tik Universiteto intranete / University Intranet only-
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectBulvėslt
dc.subjectPotatoesen
dc.subjectBiologiniai preparatailt
dc.subjectBiological preparationsen
dc.subjectDerlingumaslt
dc.subjectYielden
dc.subjectKokybėlt
dc.subjectQualityen
dc.subject.otherAgronomija (A001) / Agronomy-
dc.titleBiologinių preparatų įtaka bulvių derlingumui ir kokybeilt
dc.title.alternativeThe influence of biological preparations on potato yield and qualityen
dc.typeBakalauro darbas / Bachelor thesis-
item.fulltextWith Fulltext-
item.grantfulltextrestricted-
Appears in Collections:2020 m. (ŽŪA AF bak.)
Files in This Item:
tautvydas_vilkaitis_bd.pdf973.37 kBAdobe PDF   Until 2025-06-19View/Open

Show simple item record
Export via OAI-PMH Interface in XML Formats
Export to Other Non-XML Formats

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons