Tarptautinis kongresas CoHappiness. Permąstant laimę

„Ar laimė gali egzistuoti pati savaime, be žmogaus smegenų, širdies ar vaizduotės – nelygu, kur manysime esant šio reiškinio kilmės vietą?  O gal laimė, likusi planetoje be žmonių, sušoktų į balandžius, augaliją ar kitus likusius gyvuosius sutvėrimus?”

Vaiva Grainytė

LAIKAS: 2022 m. birželio 1–3 d.

2022 metų birželio mėnesio 1–3 dienomis Vytauto Didžiojo universitetas ir „Kaunas Europos kultūros sostinė 2022“ organizuoja tarptautinį kongresą „CoHappiness. Permąstant laimę“ (“CoHappiness. Rewilding & Rethinking“). Pirmasis renginys bus skirtas bendruomenėms. „Bendruomenes“ šio renginių ciklo organizatoriai suvokia labai plačia prasme, įtraukiančia bendruosius žmonių tarpusavio, žmonių ir ne žmonių, bei žmonių ir aplinkos santykius.

Kongreso metu apjungsime mokslo, kultūros ir meno laukus, siekdami prisiartinti prie sunkiai pasiekiamos ir neretai mokslininkus gluminančios laimės temos.  Šiais neramiais sveikatos, ekologinių ir socialinių krizių laikais svarstysime ir lukštensime skirtingas laimės konotacijas, „pūsime laimės dulkes“, pasitelkdami performatyvias bei sensorines patirtis. Atsiremsime į laimę kaip prielaidą žmogaus bendravimo ir bendrabūvio formoms su žmogumi bei kitomis gyvybėmis, rūšimis ir dirbtiniu intelektu.

Birželio 1 d. transliacija

Birželio 2 d. transliacija

Birželio 3 d. transliacija

PROGRAMA

PRANEŠĖJAI

Daugiau apie tarptautinį kongresą „CoHappiness. Permąstant laimę“

Organizacinis komitetas:

  • Mantas Antanas Davidavičius
  • Dainius Genys
  • Jurga Jonutytė
  • Jūratė Tutlytė
  • Nomeda ir Gediminas Urbonai
  • Ina Žurkuvienė

Kongreso partneris